NL EN

 
Registreer
Nieuws
Ontstaan
Doel
Kempo?
Onze clubs
Foto's
Links
Aanmelden

Onstaan van het Arashi ryu Kempo

Shihan DaniŽl De Groote beoefende de Oosterse krijgskunsten vanaf 16 jarige leeftijd. Hij startte met Judo en Aikido en legde zich daarna toe op Karate. Goju Ryu Karate bleef hij trouw gedurende 10 jaar, tot hij het Kempo ontdekte. De shihan beoefende Shin Gi Tai Kempo, Shaolin Kempo en later ook het Wing Chun. Deze stijlen vormden snel de basis voor het Arashi Ryu Kempo. Het Arashi Ryu Kempo kwam eind jaren '80 in ontwikkeling. De belangstelling ervoor stijgt nog steeds en het kent een voortdurende vooruitgang waarbij in elke les nieuwe ideeŽn naar voor worden geschoven. Op dit moment is de Shihan ook niet alleen benoemd in het Arashi Ryu Kempo, maar heeft hij ook Dan-graden in Tai-Jutsu, All-Combat en Nin-Jutsu.


Shihan D. De Groote met zijn eerste Karate meester Sensei W. Schallenbergs 1975-1976

Het Arashi Ryu Kempo benadrukt realisme, effectiviteit, snelheid en kracht.
Realisme: Het zich inleven en oefenen van situaties die levensecht en levensbedreigend kunnen zijn.
Effectiviteit: De situatie leren inschatten en doeltreffend handelen. "To the point": kort en krachtig maar overwogen.
Snelheid en Kracht: Aan de hand van doordachte trainingen worden reflexen beter onder controle gehouden. Het doel is om te reageren op het juiste ogenblik met het juiste trefpunt voor ogen.


Eind jaren ī80 op demonstratie te Tienen

In de totaliteit leidt het verdedigen op die manier tot succes. De leerlingen leren om zowel mentaal als fysiek de juiste beslissing te nemen en de juiste handelingen te hanteren. Regelmatige trainingen resulteren ook in een betere gezondheid. Het Arashi Ryu Kempo is meer een zelfverdedigingsport, het is bovenal zelfontwikkeld. Kempo studeren is, studeren voor het leven.

 

Site Design Copyright ©2009:
Webmaster Bart Van Crombruggen
Graphical design Kurt Van lierde